Lamus Oy

Lamus Oy:n historia alkaa vuodesta 1984, jolloin perustin yrityksen siitakesienen kasvatusta varten. Olin jo aikaisemmin vuonna 1980 perustanut Lafinka Ky-nimisen puusepänyrityksen, jonka päätuotteet olivat kudontavälineet, kangaspuista sukkuloihin. Valmistimme tällöin myös jo jonkin verran erilaisia huonekaluja sekä ovia ja ikkunoita. Pyrin löytämään tästä tuotannosta syntyvälle sivutuotteelle eli koivupurulle järkevää käyttöä. Samoihin aikoihin Valtion Teknillinen Tutkimuslaitos oli kokeilemassa siitakesienen viljelyä Suomessa käyttäen sienien kasvualustoina koivunpurusta ja viljan lajittelujätteestä puristettuja kasvu alustoja. Olin ensimmäisten joukossa tässä kokeilussa ja perustin tähän tarkoitukseen oman yrityksen Lamus Oy:n, jonka nimikin tuli sanoista Laitila Mushroom. Parin vuoden sieniviljelyn jälkeen lopetin yrityksen toiminnan, koska se olisi jatkossa vaatinut suuret investoinnit ja samalla se oli hyvin työlästä.

Myin omistamani yrityksen Lafinka Ky:n vuonna 1989. Kun yritys kuitenkin tuli uudelleen myyntiin muutamaa vuotta myöhemmin, ostin sen takaisin vuonna 1993 ja otin uudelleen käyttöön pöytälaatikossa olleen Lamus Oy:n. Samalla tuotteet vaihtuivat huonekaluihin.

Siitä lähtien olemme kalustaneet suomalaisia koteja korkealuokkaisilla huonekaluilla. Muun muassa erilaisia pöytiä olemme historiaamme aikana ehtineet tehdä jo kymmeniä tuhansia.

Yhteistyökumppaneina meillä on jo 90-luvulta asti ollut tunnetuimpia suomalaisia laatukalusteita myyviä liikeketjuja kuten Isku, Vepsäläinen ja Kruunukaluste sekä lukuisia muita pienempiä liikkeitä ympäri Suomea. Myös läheinen yhteistyö Suomen parhaimpien sisustussuunnittelijoiden kanssa on kestänyt jo vuosikausia.

Ohjenuorana Lamus Oy:llä on aina ollut toteuttaa asiakkaiden yksilölliset toiveet ja löytää aina paras mahdollinen ratkaisu juuri heidän tarpeisiinsa.

Hannu Lahdenperä,
Toimitusjohtaja